Design Partners – “the LVMH of interior design”

Linda Pinto, directorul “Cabinet Alberto Pinto” și arhitectul Thierry Despont, fondatorul “Thierry Despont LTD” au anunțat, la începutul acestui an, crearea biroului de design “Design Partners”, un joint venture 50/50, creat pentru a sintetiza și valorifica patrimoniul bogat și impresionanta experiență a celor două ateliere în sfera internațională de design interior de lux.

Deși conceptul reprezintă o noutate absolută pentru comunitatea designului interior, cei doi au fost foarte atenți să sublinieze un lucru: “Nu este un start-up!”, afirmă Despont. Mai degrabă, “privim DP ca o continuare a experienței noastre”, continuă Despont într-o declarație pentru Architectural Digest.

Această unică fuziune, între două dintre cele mai importante branduri din lumea designului, este un mod strategic de planificare a viitorului, este, așa cum autorii ei susțin, “un stil de viață și nu un proiect”. Urmând exemple din industria modei (casa Dior a continuat să existe și să scrie istorie și după moartea creatorului ei), Design Partners și-a propus, pe de o parte, să păstreze și să transmită mai departe moștenirea celor două branduri și, pe de altă parte, să continue să dezvolte echipa atrăgând noi talente și creând astfel o “super-putere” în lumea designului de interior.

Pentru cei doi fondatori ai noului brand, care sunt vechi prieteni, colaborarea pare o prelungire firească a practicii lor.

“Am realizat într-o bună zi că avem aceeași companie: eu în Europa, Thierry în New York”, spune Pinto. “Așa că, a fost firesc să fim împreună. Este ceva nou, dar este ca și cum ar fi trebuit să fie așa de mult timp. Suntem atât de complementari.”

“Mă simt din nou ca un copil”, exclamă Despont într-o declarație pentru AD. “Ne întrebăm de ce ne-a luat atât de mult timp să facem asta!”

 

“Cabinet Alberto Pinto”, fondat în 1968 de Alberto Pinto, are o echipă de 80 de angajați sub conducerea Lindei Pinto, sora celebrului designer, și cea care, în anul 2002, l-a succedat la conducerea firmei ducând mai departe pasiunea pentru designul interior.

“Thierry W Despont, Ltd.” este un birou de design specializat în proiecte rezidențiale de lux, hoteluri și magazine, precum și proiecte muzeale și proiecte de restaurare a unor clădiri istorice. Având sediul central în New York, firma are peste 50 de designeri și arhitecți angajați și o reputație impresionantă – ca una dintre cele mai importante firme de design interior din lume.

Courtesy of Design Partners