Kate Moss & de Gournay

ANEMONES IN LIGHT
Rezultatul unei fructuoase colaborări între de Gournay și Kate Moss, “Anemones in Light” este o colecție de tapet nouă, cu un design semnat de celebrul model, care completează catalogul permanent al celebrei companii.
Foto: Nikolai von Bismarck

Kate era deja un fidel client de Gournay când sugestia unei colecții creată chiar de ea a fost discutată cu un deceniu în urmă, în cadrul unei întâlniri avute cu Claud Cecil Gurney (fondatorul brandului).

Claud Cecil Gurney (fondatorul de Gournay) și Kate Moss. Foto: Nikolai von Bismarck

Motivul floral repetă linia suavă a anemonei – un simbol străvechi al norocului care, conform mitologiei, a izvorât din lacrimile Afroditei ce deplângea moartea lui Adonis. Kate a fost imediat entuziasmată de acest proiect în care a ales să combine această dimensiune romantică, cu un design grafic sobru, ce reflectă stilul ei personal. Acest tip de fuziune subtilă este remarcabil în noua gamă de tapet, exprimat prin delicatețea florilor pictate într-o paletă de culori contemporană.

Lumina a fost un concept cheie pentru ideea colecției și a influențat, în cele din urmă, atât numele, cât și paleta cromatică. Nuanțele subtile de gri, alese pentru decorarea propriei camere de baie au fost inspirate de cromatica film noir, aducând un aer ușor sobru, dar romantic în spațiu.

Foto: Simon Brown

Creat într-un design în cascadă, pe hârtie personalizată Xuan, tapetul aplicat în camera ei de baie a fost instalat pe lambriurile din lemn deja existente, ce au încadrat elegant secțiunile din desenul tapetului.

Foto: Simon Brown

Un favorit al designerilor de interior, de Gournay produce tapet extrem de rafinat, pictat manual, care înnobilează unele dintre cele mai elegante hoteluri, restaurante sau reședințe private din întreaga lume.

În 2015, Kate Moss a avut prima colaborare în domeniul designului interior cu „The Barnhouse”, un luxos proiect în Cotswolds, pe care la amenajat pentru brandul lui Philippe Starck, „Yoo”.

Foto: Nikolai von Bismarck

Courtesy de Gourney

www.degournay.com