VIPP Hotel

Un hotel unde veți fi singurul oaspete cazat. Sigur!
Vipp Shelter
Fondat în 1939, brandul danez Vipp, renumit pentru coșurile de gunoi cu pedală ce fac parte din colecția permanentă MoMA, a intrat și în domeniul turismului cu două destinații inedite, pentru cei care preferă o vacanță departe, departe de mulțimea de turiști.

“Destinațiile noastre au același scop: dorim să invităm oamenii să experimenteze în mod direct filozofia noastră de design în locuri extraordinare”, spune Kasper Egelund, CEO  Vipp

Începând cu 1 noiembrie 2017, Vipp și-a propus să adapteze modelul hotelier tradițional în unul extrem de personal creând un nou tip de experiență turistică. De îndată ce vă cazați, locația Vipp este complet rezervată. Asta pentru că hotelul Vipp nu este un hotel în sensul tradițional. Oferta turistică nu presupune mai multe camere identice într-o singură clădire, ci, momentan, 2 camere unice, Vipp Shelter și Vipp Loft, amplasate în destinații inedite. Cele două spații sunt foarte diferite ca stil, dar sunt dotate cu multe dintre aceleași facilități, atent selectate: estetică minimalistă, piese de design, prosoape din bumbac organic și o desăvârșită bucătărie toate marca Vipp, așternuturi din bumbac organic Danish Aiayu sau produse de îngrijire Aèsop.

Spațiile au fost concepute pentru a oferi confortul unui hotel de lux, fără a vă deranja prezența celorlalți oaspeți. Vă puteți bucura de o evadare intimă în sălbăticie cu Vipp Shelter, sau de urbanitate maximizată la Vipp Loft.

Hotelul Vipp este un concept de self-service. Nu există room service sau restaurant și nici mic dejun continental, dar puteți experimenta în bucătăria Vipp complet echipată ce așteaptă să fie folosită; nu veți găsi recepție deschisă 24 de ore, sala de sport, piscina sau servicii de menaj zilnice, dar puteți merge într-o cursă în sălbăticie, o plimbare în Copenhaga sau puteți face o baie în iazul Immeln aflat chiar la câțiva pași de Vipp Shelter.

Vipp Loft

Prețuri – Vipp Shelter: 1.000 euro/ noapte – max 2 adulți (1 pat queen size);

Vipp Loft: 1.500 euro/ noapte – max 4 adulți (2 paturi queen size)

Prima jumătate a anului 2018 va aduce o nouă destinație turistică marca Vipp:  Chimney – o clădire istorică ce a fost restaurată complet, amplasată în nordul Copenhagăi. Casa Chimney, o fostă stație de pompare a apei, a fost în ruină mulți ani, însă acum, clădirea de patrimoniu, cu coșul său înalt, își va deschide porțile că a treia cameră a hotelului Vipp. Proiectul de amenajare este realizat de Studio David Thulstrup și Aarstiderne Arkitekter.

 

Camera nr. 1 – Vipp Shelter, este un refugiu liniștit ce vă așteaptă în sălbăticia pădurii suedeze, pe malul lacului Immeln. Experiența companiei peste 75 de ani în prelucrarea oțelului a fost pusă în aplicare în proiectarea acestei case-container, a cărui design este realizat de directorul creativ Vipp, Morten Bo Jensen.

Vipp Shelter
Vipp Shelter

O structură de oțel negru de 55mp cu toate necesitățile și nimic mai mult. Fiecare piesă din interiorul în tonuri întunecate ale casei este atent selectată pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra a ceea ce este important – natura.

Vipp Shelter

În loc să priviți în tavan, întrebându-vă când se vor potoli vecinii zgomotoși, puteți privi prin tavanul de sticlă și adormi sub stele…

Vipp Shelter este un proiect în care regăsim ADN-ul Vipp până în cel mai mic detaliu. Această cameră este practic un obiect de design Vipp dar la scară mare. Containerul pare un obiect de design viu care a scăzut în natură.

Vipp Shelter

“Check in to the Vipp Shelter and check out from everyday life!”

Inclus în preț: o doză de detoxifiere digitală – nu există televizor în cameră, dar găsiți un mare ecran către natură omniprezentă + coloana sonoră a pădurii.

Dacă veți fi cuceriți de această experiență, puteți fi proprietarul unei astfel de mini-casă complet echipată. Timpul de producție este de 6 luni, iar montarea durează între 3-5 zile. Prețul… 485.000 euro (fără transport!).

 

Camera nr. 2 – Vipp Loft, este situată chiar deasupra sediului Vipp, în clădirea unei vechi tipografii din anul 1910, în zona Insulelor Brygge (Copenhaga), la 10 minute de centrul orașului.

Vipp Loft

Proiectată de arhitectul David Thulstrup, mansarda luminoasă de 400mp are aerul unei locuințe intime, un habitat urban în care designul întâlnește artă. Decorul este creat cu celebrele produse Vipp, piese de mobilier de epocă, obiecte de artă și o bibliotecă plină cu cărți despre design și arhitectură.

 

 

Vipp Loft
Vipp Loft
Vipp Loft

Dacă Muzeul de Design danez nu va fi de ajuns (trebuie văzut Copenhaga!), Vipp Loft este, în principiu, un mini-muzeu de artă și design contemporan.

Vipp Loft
Vipp Loft
Vipp Loft

Mai multe detalii + rezervări pe www.vipp.com I hotel@vipp.com

Courtesy Vipp