Gebrüder Thonet Vienna GmbH – hot design!

Farmecul unei eleganțe eterne
Noile produse prezentate la Salone del Mobile 2018 îmbogățesc, într-o notă contemporană, colecția Gebrüder Thonet Vienna GmbH (GTV) cu interpretări noi și creative, reconfirmând pasiunea companiei pentru design și cercetare.

Expresii ale limbajului designului de azi, cele mai recente modele ale GTV sunt rezultatele colaborării cu unele dintre cele mai aclamate și căutate talente de pe scena designului de azi.

Anul acesta, cercetarea meticuloasă și istoria se regăsesc pe deplin în proiectele propuse de Cristina Celestino (mesele „Caryllon”) sau de Chiara Andreatti (fotoliul „Loïe”) – astfel, este scrisă o poveste a grației feminine, cu două abordări distincte, pentru a da viață unor fascinante reinterpretări ale culturii mărcii, în care tehnica de curbare a lemnului, elementul-emblemă al GTV, rămâne protagonistul cheie.

Pe lângă acestea, la Salone, au fost prezentate în premieră și rezultatele colaborărilor cu duo-ul italo-danez GamFratesi, ce a dus la crearea unei noi canapele modulare ce completează colecția iconică „Targa”; cu Philippe Nigro și al său nou fotoliu „Promenade” și cu designerul argentinian Cristian Mohaded, care a creat o nouă colecție de mese „Wiener Box”.

 

Masa „Caryllon”, design Cristina Celestino

Cu un aer retro accentuat, noua colecție de mese „Caryllon” este propusă de Cristina Celestino, un nou talent pe scena designului, un meticulos arhitect și designer a cărui muncă este marcată de o eleganță discretă. Numele este evocator, Cristina Celestino creează o serie de mese cu blatul încrustat cu diferite esențe de lemn, reinterpretând estetica acelor minunate cutii muzicale, prețuite mai degrabă pentru elementul surprinzător și pentru detaliile prețioase încrustate, decât pentru fidelitatea sunetului lor.

Scaun „Loïe”, design Chiara Andreatti

O altă nouă colaborare este cea cu Chiara Andreatti, un tânăr și talentat designer care exprimă o fațetă diferită a creativității feminine. Cu stilul ei echilibrat și pasiunea pentru tehnicile tradiționale de producție, designerul a creat „Loïe”, un scaun desenat de curbe blânde care îmbină confortul cu rafinamentul. Un exercițiu elegant în care designul este fuziunea perfectă între tradiție și modernitate, evidențiată printr-o combinație armonioasă de materiale cum ar fi lemnul, trestia și metalul.

Fotoliu „Promenade”, design Philippe Nigro

Fotoliul „Promenade” propus de Philippe Nigro a fost creat pentru a fi folosit atât ca piesă de sine stătătoare, cât și ca o completare a colecției de canapele cu același nume, care a fost prezentată anul trecut. Cu un limbaj decorativ puternic, piesa este inspirată de curentul minimalist și de atenția acordată detaliilor, specifică mișcării Secession vieneze.

Mese de cafea „Wiener Box”, design Cristian Mohaded

Împletitura din paie caracteristică GTV, se îmbină armonios cu lemnul și metalul, devenind un element caracteristic al mesei de cafea „Wiener Box” creată de Cristian Mohaded. O propunere de mobilier cu un design auster, inspirată de liniile epurate ale structurii metalice ușoare, creând un fel de cutie suspendată.

Canapea „Targa”

În cele din urmă, colecția „Targa” – prima generație de piese tapițate propuse de GTV în 2015, astăzi una dintre cele mai bine vândute game – a fost extinsă cu o canapea modulară, care vine și într-o versiune de colț gândită pentru a satisface orice proiect de design interior.

Courtesy of www.gebruederthonetvienna.com