Alias în lumea decorațiunilor

OUT OF SCALE

by Mario Trimarchi

Această ediție a Salone del Mobile a fost momentul ales de Alias pentru a prezenta prima sa incursiune făcută în lumea accesoriilor decorative.
“Out of Scale” by Mario Trimarchi

Pentru prima dată, în aproape patruzeci de ani de activitate, celebra companie italiană propune o colecție de obiecte ce nu sunt doar un exercițiu de ergonomie, ci cercetează limitele senzoriale și estetice. Prin colaborarea cu Mario Trimarchi, Alias lansează colecția „Out of Scale”, transformând cercetarea stilistică extrem de decorativă a acestui designer, în produse industriale.

“Out of Scale” by Mario Trimarchi

În viața de zi cu zi, acasă sau la birou, suntem în contact cu obiecte indispensabile, o multitudine de produse fără de care nu ne putem imagina rutina unei zile, ale căror principale cerințe sunt durabilitatea și designul ergonomic. Apoi, există obiecte decorative, nu într-o relație fizică atât de strânsă cu noi, ce stimulează emoțiile și senzațiile și pe care le alegem pe baza afinității personale. De-a lungul anilor, Alias s-a concentrat mai mult pe produsele din prima categorie, însă acum, cu această nouă colecție, explorează lumea efemerului, lumea obiectelor decorative și o face printr-o abordare poetică ce se leagă de ceva din ADN-ul companiei: experimentarea materialelor.

„Out of Scale” este o serie de obiecte născute dintr-o lungă cercetare condusă de Mario Trimarchi, prin ignorarea granițelor dintre natură, arhitectură, sculptură și design. Din creionul lui Trimarchi apar forme arhitecturale enigmatice, care devin insule onirice, păduri împietrite, sau pergole umbrite, iar Alias a dat o formă concretă schițelor sale, printr-un amplu studiu al materialelor și al tehnicilor de producție.

“Out of Scale” by Mario Trimarchi

“Acestea sunt obiecte realizate cu materiale din arhitectură și speră să dureze cât o lucrare arhitecturală. Ele sunt case ce nu au formă de case, care declanșează scurtcircuitul între spațiu și design, între case și lucruri.

Sunt obiecte create în afara unei scări, poate chiar la nicio scară și, prin urmare, misterioase.

Cu prezența și cu umbrele lor, ele par a fi rădăcini în creștere, delimitează un teritoriu, îndepărtează alte obiecte, vorbesc unele cu altele noaptea.

Acestea sunt obiecte din beton, lemn, aluminiu și bronz, laminate, modelate, turnate, apoi lustruite, șlefuite, finisate de mâinile îndemânatice ale meșteșugarilor iscusiți.

Vor conține portocale sau banane, sau struguri și cireșe, sau absolut nimic. Uneori se vor opri, nemișcate și goale, exprimând dorința și nevoia de a se opri și de a reflecta asupra miracolului geometriei.

Cineva ar putea dori să le cumpere ca un prim pas în amenajarea casei și apoi, încet, să-și construiască casa în jurul lor” declară Mario Trimarchi.

Courtesy of Alias

http://alias.design/