Cape Villa

Cu vedere spre coasta Atlanticului, în Camps Bay, “Cape Villa” este situată pe fundalul impresionant al pitoreștilor munți Twelve Apostles și oferă un echilibru perfect între lux și confort. Această casă plină de farmec a fost complet transformată de biroul de design ARRCC pentru o familie îndrăgostită de atmosfera din Cape Town.

Fiind familiarizați cu stilul biroului de design, brief-ul clientului a solicitat amprenta ARRCC reinterpretată într-un mod nou și interesant, pentru a crea un interior modern, care să mixeze aerul coastei oceanului cu influențele etnice. Ținând cont de cei doi copii ai familiei, echipa  de designeri s-a străduit să creeze un spațiu contemporan și sofisticat, dar amuzant. Structura existentă a fost transformată într-un open space larg, scufundat într-un generos flux de lumină naturală, grație suprafețelor reflectorizante și a unor mari ecrane din aluminiu care acoperă exteriorul casei.

Nivelul lobby-ului cuprinde bucătăria, o zonă de luat masa și un lounge, precum și un birou și o toaletă pentru oaspeți.

Elementul dominant în camera de zi este un perete-paravan cu o formă îndrăzneață, organică, ce aduce mișcare și fluiditate spațiului. Pardoselile din marmură Volakas oferă un detaliu sofisticat de design și fixează paleta cromatică ce este accentuată prin furnirul de stejar francez și prin detaliile din bronz și cele metalice, care adaugă un alt “strat” în designul interior.

Zona de living are o estetică de design modern, încorporând mobilierul OKHA – un brand de design sud-african ce propune piese personalizate – folosind tonuri medii care adaugă bogăție și personalitate spațiului. Operele de artă semnate de celebri artiști locali (Lionel Smit și Nelson Makamo) infuzează o atmosferă contemporană africană spațiilor. Zona de living se deschide spre terasă și spre zona de divertisment de la piscină ce cuprinde: un salon acoperit, un duș exterior și piscina infinită care poartă privirea spre ocean. Bucătăria, adiacentă zonei de living, accentuează paleta de culori luminoasă prin designul său monocromatic și minimalist.

De asemenea, la nivelul intrării, o pasarelă duce la o zonă privată, pentru oaspeți. Acest apartament are o paletă de culori contrastantă cu cea din corpul principal al vilei, cu mobilier din lemn de culoare închisă și un covor texturat în nuanțe de verde măsliniu și muștar, care complimentează opera de artă de Emalie Bingham, expusă deasupra patului. Întreaga casă este dotată cu un sistem automat prin care proprietarul poate controla iluminatul, încălzirea, perdelele și sistemul audio.

Nivelul inferior găzduiește o cameră de joacă pentru copii, decorată cu tapet grafic și o schemă de culori deschise, pentru a crea un spațiu distractiv și jucăuș. Ușile duble se deschid spre o grădină verticală, cu un leagăn, care aduce natura în interior.

La nivelul superior, un pod de sticlă leagă cele două aripi ale casei cu dormitorul principal (ce se deschide spre o terasă privată exterioară, cu vederi ample, de la Lion’s Head și până la Landudno) și cu dormitoarele celor doi copii.

Cu paturi personalizate și tapet cu accente grafice, cele două dormitoare pentru copii sunt versiuni în oglindă, cu detalii diferite pentru a reflecta un spațiu care este plin de viață și distractiv, păstrând referințele africane puternice.

Arta a fost mult folosită în întreaga amenajare pentru a aduce personalitate și emoție în spațiu. Nina Sierra Rubia, designer de interior la ARRCC, vorbește despre inspirația ei și despre utilizarea pieselor de artă din interiorul vilei: “Am văzut colecția de artă a clientului ca o oportunitate de a prezenta o combinație de artiști din Africa de Sud, atât pictori consacrați cât și tinere talente. Am inclus câteva piese grave cum ar fi bustul semnat de Lionel Smit și o piesă de Nelson Makamo, dar și o instalație artistică a lui Frank Van Reenen”, spune Nina.

“În timp ce spațiile interioare ale casei sunt păstrate simple, elementele de design ARRCC și piesele personalizate creează o prezență modernă și sofisticată, asigurând totodată că spațiul reflectă personalitatea proprietarului casei. Am folosit texturi și materiale textile îndrăznețe pentru a adăuga bogăție spațiului, prin combinarea materialelor prețioase și a celor organice, garantând că această casă de vacanță este echilibrul perfect între lux și confort”, spune Jon Case, directorul ARRCC.

Courtesy of www.arrcc.com