Lalique 130 de ani

Lalique aniversează 130 de ani de la lansare și marchează acest moment prin colecția “Signature”, realizată de celebrul designer Pierre-Yves Rochon.

Numele Lalique evocă minunea transparenței și strălucirea cristalului, o tradiție moștenită cu pasiune de generații de artiști și artizani remarcabili. Înainte de a deveni un brand, a fost numele unui bărbat, un artist de geniu, René-Jules Lalique și a moștenitorilor săi care prin creațiile lor au contribuit la conturarea a ceea ce numim art de vivre à la française.

La ediția din acest an a Salone del Mobile din Milano, Lalique a prezentat noile piese ale colecției “Signature” concepută de Pierre-Yves Rochon: biroul “Coutard”, măsuțele “Roses” și “Soudan”, scaunul “Coutard” și corpurile de iluminat “Coutard”.

Un rafinat rezultat al întâlnirii multor și rare calități, fiecare piesă este o bijuterie de design interior, combinând estetica și funcționalitatea. Metalul sau lemnul prețios sublimează puritatea și strălucirea cristalului satinat, material care a făcut ca succesul Lalique să continue să fascineze și după 130 de ani de la nașterea brand-ului. Cele cinci noi piese prezentate sunt, ca toate piesele colecției “Signature”, numerotate și semnate “Pierre-Yves Rochon & Lalique”.

Designerul comentează despre colaborarea sa cu Lalique:

“Am admirat mereu creativitatea și talentul lui René Lalique. Cu subtilitate și excelență, el a reușit să unească perfect puritatea sticlei cu precizia metalului.

Cristalul este un material nobil care servește perfect toate formele de artă: de la arhitectură sau sculptură, la veselă sau bijuterii… Ca designer de interior, este o sursă inepuizabilă de inspirație și creativitate.

Cu această nouă colecție de mobilier am vrut să scriu o poveste nouă în care metalul sublimează transparența, puritatea și strălucirea cristalului. Piesele “Coutard”, “Vibration”, “Causeuses”, “Roses” sau “”Soudan au fost născute din căutarea celui mai frumos efect estetic, din căutarea proporțiilor perfecte și din atenția asupra fiecărui detaliu. Marcate de precizia și eleganța metalului, designul a dat cristalului libertatea de a se integra în arhitectura interioară și în designul de mobilier într-o manieră nouă.

Sunt onorat să perpetuez munca lui René Lalique, asociând, la rândul meu, cristalul și metalele” declară Pierre-Yves Rochon.

Pentru a sărbători cea de-a 130-a aniversare, Lalique ne duce în inima unui patrimoniu incomensurabil construit de René Lalique și prin noua colecție “Hirondelles”. Lalique reinterpretează acum silueta rândunicii, purtătorul de cuvânt al primăverii, simbolul fericirii și al libertății. Modelate în cristal satinat și re-lustruit, siluetele delicate ale păsării sunt juxtapuse într-un joc grafic ce se repetă.

Courtesy of www.lalique.com