Syphasera – dialog între lumină și natură

Când luminile lămpilor „Syphasera” se aprind noaptea în grădini sau pe terase, lumina lor devine un element firesc, perfect integrat în natură, și, din acel moment, începe magia.
„Syphasera” – courtesy of Catellani&Smith

Catellani & Smith a proiectat o nouă colecție de corpuri de iluminat pentru exterior create pentru a lumina spațiile verzi într-un mod nou, într-un limbaj de design simplu, perfect adaptabil în mediul înconjurător. Lămpile se arcuiesc și devin asemeni unor plante, dovedind un echilibru perfect între un sistem de iluminat și elemente naturale. Tijele subțiri și delicate din alamă susțin vârfuri luminoase, realizate din sticlă opalină, ce cresc, înfloresc și se înmulțesc în diferite contexte naturale, creând o experiență senzorială emoțională, care se află la limita dintre realitate și dimensiunea onirică.

„Syphasera” – courtesy of Catellani&Smith

Dacă designul înseamnă să inventezi noi forme, atunci „Syphasera” este o piesă de non-design care nu îndrăznește să schimbe ceva ce este deja perfect natural. Realizate în mai multe dimensiuni, piesele din colecția „Syphasera” au un potențial nesfârșit de personalizare și sunt disponibile în versiuni diferite ce pot fi amplasate direct pe sol, în ghivece sau în apă și care, atunci când sunt oprite, se vor integra perfect în mediul natural din jur.

Această colecție a fost dezvoltată de Guido Parenzan și Maurizio Quargnale, împreună cu expertiza agronomului Maurizio Vegini.

Grație designului și funcționalității sale, „Syphasera” a fost desemnată câștigătoarea locului secund în categoria “Exterior – cea mai bună decorațiune exterioară”, la ediția din acest an a premiilor „darc awards/ decorative”, decernate pe 31 mai, în Londra.

„Syphasera” – courtesy of Catellani&Smith

„Dacă vrei să faci lucruri frumoase, trebuie să le produci într-un loc frumos.” Enzo Catellani

www.catellanismith.com