Design without Borders

Institutul Cultural Român Budapesta, partener al expoziţiei „Design without Borders”, anunță deschiderea expoziției din acest an, organizată în perioada 14 iunie 2018 – 26 august 2018.

Desfășurată la „Új Budapest Galéria”, evenimentul va prezenta creații a peste 100 de artiști din: Austria, Cehia, Elveția, Germania, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

„Design without Borders” este continuarea proiectului anual „madeinhungary”, care a fost „vitrina” designului ungar timp de peste un deceniu, dar este și continuatorul expoziției „MeeD” (Meeting of European and Central European Designers). Anul trecut invitații expoziției au venit din țările baltice și scandinave, iar anul acesta atenția s-a îndreptat către designerii din estul, sudul și centrul Europei.

Expoziția reflectă varietatea și prospețimea ideilor prezente astăzi în industriile creative, de aceea curatorii Szigeti Szilvia și Radnóti Tamás au ales atât lucrări care se încadrează în trendul internațional, cât și unele care reflectă viziunile specifice ale unor autori din această arie geografică. Ediția din acest an prezintă obiecte de mobilier, textile, accesorii de home design, dar și alte lucrări din domenii înrudite, cum ar fi bijuteria sau fotografia de obiect.

Invitați din România la expoziția „Design without Borders” din acest an: Half Drop (Alexandra Lăzărescu și Alexandra Petrache), Ubikubi (Dragoș Motică și Robert Savu), 201 Design Studio (Mira Ene și Codrin Stănciulescu), Adentro (Agnes Lukacs), Carla Szabo și fotograful Sebastian Oros.

Foto© Ubikubi via ICR

www.icr.ro

http://budapestgaleria.hu