Fibra de carbon joacă un rol esențial în dezvoltarea Polestar 1

Unul dintre componentele cheie în crearea unei experiențe de condus exactă și agilă în noul model Polestar 1 este utilizarea extensivă a polimerului armat cu fibră de carbon (CFRP). Având o greutate totală de 230 kg, majoritatea pieselor principale ale caroseriei sunt construite din materiale de înaltă tehnologie și ușoare, făcându-le astfel principale contributoare la manevrarea dinamică a modelului Polestar 1.

Caroseria din fibră de carbon a modelului Polestar 1 reprezintă o premieră pentru Volvo Car Group (în explorarea construcției folosind acest material) un exemplu care arată modul în care Polestar acționează ca vârf de lance în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor Grupului.

Centrul de producție Polestar, care este în prezent în construcție și care urmează să înceapă producția pe scară largă la mijlocul anului 2019, este special conceput pentru a face față provocărilor complexe ridicate de tehnologia construcțiilor din fibră de carbon.

Componentele din fibră de carbon au fost utilizate pe scară largă în structura mașinii, inclusiv capota, capacul portbagajului, panourile laterale, ușile și întreaga structură a acoperișului. “«Dragonfly» este de asemenea fabricat din CFRP “, spune Christian Samson, HPC la Polestar.

Componența șasiului, care este creată după principiile bionicii (inspirată de elementele de rezistență ale libelulei), joacă un rol instrumental în crearea dinamicii reactive la Polestar 1 – îmbunătățește radical rigiditatea torsională la unul din punctele critice ale structurii caroseriei, între mijlocul podelei și construcția posterioară.

“Când combinați acest cadru consolidat cu structura superioară a caroseriei și a structurii acoperișului, veți obține un șasiu rigid și comunicativ, care va transforma cerințele șoferului în caracteristici dinamice superbe”, continuă Christian Samson.

Există, de asemenea, beneficii semnificative în proiectare. Structura de acoperiș din fibră de carbon nu este doar mai subțire și mai puternică decât un echivalent din oțel, dar permite și o linie mult mai joasă a acoperișului, rezultând un profil subțire și agil. Un panou din sticlă se întinde pe lungimea și lățimea acoperișului, integrat cu o minimă intruziune a elementelor caroseriei în interior pentru o vedere cu adevărat panoramică.

Thomas Ingenlath, CEO la Polestar, concluzionează: “Fibra de carbon este esențială pentru îndeplinirea obiectivelor noastre de design, inginerie și performanță cu Polestar 1. Rezultatul este un pachet tehnologic frumos, care rămâne fidel designului original, conceput cu o siluetă cât mai joasă. Arătă la fel de bine pe cât este de plăcut la condus!”

Courtesy of www.polestar.com