Spiaggina – gata de plajă!

GARAGE ITALIA și FIAT sărbătoresc 60 de ani ai Fiat 500 “Spiaggina”, un mit al anilor ’60 și simbolul „La Dolce Vita”.

Pe 4 iulie 1958, Fiat 500 “Spiaggina” și-a făcut debutul pe străzile din Capri. Și așa, o nouă filă în povestea minunată a acestei mașini se scria – o mașină iconică ce i-a însoțit pe italieni în timpul boom-ului economic, devenind o emblemă a renașterii țării. Iubită atât de VIP-uri, actori, cântăreți, vedete TV, cât și de publicul larg, ce a adorat stilul său unic și elegant, “Spiaggina” a devenit simbolul unei ere.

60 de ani mai târziu, Lapo Elkann – președinte și director de creație al Garage Italia – reinterpretează “La Dolce Vita” într-o versiune 4.0 și dă o nouă viață spiritului acestui automobil iconic, adăugând „o specialitate” colecției de proiecte marca „Garage Italia”.

“Spiaggina” by Garage Italia, în culorile tipice de vară: “Blue Volare” și “Perla White”, este prezentată acum în varianta fără acoperiș – ca versiunea modelului din anii ’60 – iar spațiul pentru pasagerul din spate a fost transformat într-un compartiment mare, cu un duș integrat, un update perfect pentru o zi la plajă (această modificare tehnică a fost posibilă datorită implicării specialiștilor Pininfarina).

Lapo Elkann declară: “Dragoste la prima vedere, una care îți lovește inima și sufletul. Acestea sunt trăirile pe care le am de fiecare dată când mă uit la un Fiat 500, sau când conduc unul. M-am îndrăgostit de ea când eram copil iar când am crescut, am visat la renașterea ei. Mă bucur că această reeditare va ajuta pe mulți să experimenteze visul și anii magici ai boom-ului economic și acel «joie de vivre» italienesc”.

Mai mult, pentru a sărbători ziua de naștere a iconicului Fiat 500 și cei 60 de ani ai “Spiagginei”, Fiat a prezentat noua sa ediție specială „Spiaggina ’58”, bazată pe modelul Fiat 500C, produs acum într-o ediție limitată de 1.958 de autoturisme.

Foto © Garage Italia, www.garage-italia.com