Micro-casa viitorului

Ecocapsule
Compania slovacă Ecocapsule®, cunoscută pentru inovativele micro-case auto-sustenabile, inteligente și mobile, a anunțat lansarea producției primei serii exclusive de “Ecocapsule”. Prima piesă finalizată (din seria limitată de 50 de bucăți) a fost prezentată investitorilor și mass-mediei pe acoperișul clădirii UNIQ din centrul orașului Bratislava și va fi expediată proprietarului ei, în Japonia.

“Lansarea primei piese a fost precedată de luni de proiectare, producție, testare și certificare. Pe parcursul anului 2018, vrem să producem și să livrăm toate piesele din prima serie. La începutul anului viitor dorim să lansăm producția celei de-a doua serii, mai accesibilă, produse la scară largă, ce vor vi disponibile la nivel global”, a declarat Tomáš Žáček, co-fondator și actual CEO al companiei.

Povestea Ecocapsule® a început în anul 2008, când studioul de arhitectură Nice Architects a participat la concursul Andes Sprout Society Idea Competition cu un proiect ce propunea o mică locuință pentru un artist. Concepută inițial ca o unitate de locuit pentru persoanele care au nevoie să rămână în natură pentru o perioadă mai lungă – de ex. oameni de știință, fotografi sau turiști „extremi” – proiectul a evoluat spre capsula prezentată azi.

Micro-casele Ecocapsule® utilizează atât energie solară, cât și eoliană, iar forma sferoidală a capsulei este proiectată pentru a maximiza colectarea apei de ploaie și pentru a reduce pierderile de energie. Echipată cu panouri solare și o turbină eoliană pentru captarea energiei, unitatea poate colecta atât apă de ploaie, precum și apă filtrată de la surse naturale. Toate acestea fac ca Ecocapsule® să fie o casă cu adevărat inofensivă, permițând oamenilor să trăiască departe de civilizație, în locuri fără infrastructură, păstrând în același timp un nivel ridicat al confortului.

Interior

Specificații tehnice

Exterior: 4,67m lungime; 2,20m lățime; 2,50m înălțime (4,50m înălțime cu polul turbinei eoliene extins). Suprafața totală a podelei este de 8,2 metri pătrați. Capsula cântărește 1350 kg atunci când este goală și 1650 kg cu rezervoare de apă pline. Capacitatea bateriei este de 9 kWh. Corpul capsulei este fabricat din fibră de sticlă montată pe un cadru din oțel, iar izolația este realizată din spumă poliuretanică de înaltă calitate. Capacitate: 1-2 persoane.

Ecocapsule® are un sistem smart home și senzori și poate fi controlată printr-o aplicație (Android & iOS) care monitorizează toate sistemele. Conexiunea la rețeaua de date este disponibilă în cadrul acoperire 2G / 3G / 4G.

Foto© Ecocapsule®

www.ecocapsule.sk