The Automobile by Ponti     

Debutul show-lui „Grand Basel”, ce se va desfășura în perioada 6-9 septembrie, în Basel, va marca lansarea în design-ul auto a fascinantei mașini “Diamond Line”, o creație din anul 1953 a legendarului arhitect și designer industrial Gio Ponti.

După 65 de ani de așteptare, designul revoluționar al lui Gio Ponti este adus la viață, celebrând geniul și abordarea sa vizionară.

Până acum, mașina lui Ponti nu a depășit niciodată stadiul de machetă la scară 1:10, considerată a fi „prea radicală” pentru producție în 1953. După ce Gio Ponti a abordat, pentru prima dată în industria auto, această formă, grație proiectului “The Automobile by Ponti”, la Basel va fi prezentată o machetă de dimensiuni mari, modelată de către o echipă de design condusă de Roberto Giolito, șeful FCA Heritage, după specificațiile prezentate în desenele originale ale lui Ponti. Ca un omagiu al colaborării avute cu Ponti în 1953, Pirelli a furnizat pentru acest proiect anvelope conforme cu cele ale unui automobil Alfa Romeo 1900.

Foto © Grand Basel
Foto © Grand Basel

În 1953, Ponti – ajutat de colegul său Alberto Rosselli – a conceput o mașină care a fost dezvoltată conform unor principii de design ce nu fuseseră încă aplicate în domeniul industriei automobilelor. Punctul de plecare în acest proiect a fost forma aerodinamică a lacrimii, care s-a dezvoltat apoi în „Linea Diamante” (Diamond Line), o formă cu o linie mai unghiulară. Ponti a privit noul său design ca o reacție necesară față de stilul statuat al automobilului din acea perioadă, caracterizat de forme ample și exagerate, cu ferestre mici și interioare întunecate. Prin comparație, abordarea lui Ponti a fost un automobil mai mult arhitectural, cu panouri și ferestre plate și multe zone vitrate care inundau cu lumină cabina mașinii.

Elementele inteligent asamblate sporeau aspectul utilitar al mașinii, permițând o cabină generoasă și un portbagaj spațios. În plus, inovația elegantă adusă de prezența unei bare de protecție din cauciuc, care cuprindea complet circumferința mașinii – cu “tampoane” montate pe arcuri în față și în spate – trebuia să fie o colaborare specială cu compania de anvelope Pirelli. Caroseria inițială a fost concepută să fie montată pe șasiul unui Alfa Romeo 1900 – iar Ponti a căutat mai întâi un parteneriat cu Carrozzeria Touring din Milano, însă apoi a apelat la Fiat pentru producția unui model subcompact, dar design-ul a fost respins. Două decenii mai târziu, ideile care au definit acest proiect s-au dovedi fundamentale în industria auto și multe mașini au adoptat principiile încorporate în automobilul lui Ponti, subliniind geniul și capacitatea de sa predicție.

Salvatore Licitra, reprezentantul Arhivelor Gio Ponti și nepotul designerului, declară: “Să vedem acest design adus la viață pentru prima dată, la 65 de ani după ce au fost create desenele originale, va fi cu adevărat remarcabil. Mașina era considerată a fi prea radicală la acea vreme, dar multe dintre caracteristicile sale s-au dovedit a fi fundamentale în cele două decenii de design auto care au urmat”.

Membri executivi ai board-ului Grand Basel: artista Sylvie Fleury; fondatorul Garage Italia, Lapo Elkann; fondatorul Goodbrands Institute for Automotive Culture, Prof. Paolo Tumminelli. Foto © Grand Basel.

Gio Ponti (1891-1979) a creat numeroase iconuri în lumea arhitecturii și designului, cum ar fi: “Turnul Pirelli” din Milano, cu ale sale 32 de etaje (considerat unul dintre cele mai elegante clădiri zgârie-nori din lume), sau faimosul scaun “Superleggera”, o  întruchipare a lejerității, atât din punct de vedere estetic, cât și fizic. În 1928, el a fondat influenta revistă de arhitectură și design “Domus”, care își sărbătorește cea de-a 90-a aniversare în 2018 și care este partener cultural al “Grand Basel”.

Foto © Grand Basel

www.grandbasel.com