Borgo Santo Pietro

#BEYOND THE RUSH
Ascuns în inima Toscanei, Borgo Santo Pietro, un fost popas pentru pelerinii medievali, continuă să ofere o oază de relaxare pentru sufletele moderne, îmbinând atributele unui boutique-hotel de cinci stele, un concept de wellness de lux și filozofia “farm to plate”, pe o proprietate de 200 de acri.

Clădirea pricipală (din secolul al XIII-lea), cu ziduri din piatră, scări masive și tavane înalte, conservă multe dintre detaliile arhitecturale originale. Canapele tapițate cu catifea, draperii din mătase, frescele pictate manual și portretele din secolul al XVIII-lea (ce ascund inteligent televizoarele cu ecran plat) dau interioarelor o decadență rafinată demnă de Medici. Totul „respiră” relaxare și confort – de la iPad-uri ce pot fi personalizate pentru fiecare oaspete, la lenjeria din bumbac egiptean, de la saltelele realizate pe comandă și cosmeticele făcute după rețete antice la una dintre cele mai vechi farmacii din lume: „Officina Farmaceutica di Santa Maria Novella Firenze” și până la biblioteca cu peste 400 de DVD-uri. La toate acestea adăugați alimente proaspete, direct din propria grădină, o cramă ce oferă o selecție de peste 1000 de vinuri, terenuri de tenis, o superbă piscină infinită, un cocktail bar în aer liber și cu greu veți găsi un motiv pentru a mai pleca.

Suite Casa dei fiori bianchi

Luna aprilie a acestui an marchează a 10-a aniversare a hotelului, însă, cu siguranță, pelerinii care au mers la Roma, care și care au poposit la Borgo Santo Pietro în urmă cu peste 800 de ani, nu ar recunoaște locul de astăzi.

După o renovare îndelungată ce a început în 2001, ceea ce trebuia să fie inițial o casă de vacanță pentru Claus și Jeanette Thottrup, a devenit rapid un proiect hotelier – și așa s-a născut Borgo Santo Pietro. Excelentă decizie!

Proprietarul și designerul Jeanette Thottrup a avut o abordare holistică în proiectarea interioarelor și a grădinilor hotelului, cu o viziune estetică ferm înrădăcinată în simțul spațiului. Fiecare cameră sau apartament evocă o atmosferă individuală ce spune o poveste cu ajutorul pieselor de mobilier de epocă, a obiectelor de artă și a frescelor personalizate, executate manual. Luxul și rafinamentul se regăsesc în fiecare zonă. Clasic și somptuos, cu pardoseli din piatră, șemineuri originale, drapaje prețioase și candelabre de cristal, Borgo Santo Pietro vă transportă într-o altă epocă, fără a sacrifica luxul modern. Apartamentele cu grădină combină acest lux intim cu o izolare absolută, interioarele aerisite și luminoase, se deschid spre terase elegante, dotate cu șemineuri în aer liber, zone de lounge și grădini, toate în întregime private.

Trattoria Sull’Albero

Deși pare ruptă de lume, proprietatea este aproape atât de Florența, cât și de Siena (care sunt și cele mai apropiate aeroporturi).

„Hotelul nostru să născut din dorința de a crea și de a împărtăși un loc unic și primitor, unde natura întâlnește luxul. Locația pe care am ales-o, în Toscana, a fost esențială pentru a crea un sentiment de calm, de relaxare și de bunăstare și ne-a permis să vă transportăm departe de stresul lumii exterioare. De fapt, am simțit o legătură spirituală imediată cu acest loc, care a inspirat un vis personal, care cu dragoste și pasiune a crescut în Borgo Santo Pietro, locul de care oaspeții noștri se bucură astăzi”.

Preț: între 500 – 2.700 euro/ noapte

La Casa dei Fiori Bianchi

Suite Casa dei fiori bianchi
Suite Casa dei fiori bianchi

La Casa dei Fiori Bianchi duce luxul la un nivel stratosferic. Proiectate ca două apartamente separate (84.3 mp fiecare apartament) ce pot fi conectate prin grădină pentru a forma un complex, fiecare zonă are propria terasă magnifică și o piscină de 36 mp cu apă de mare, dotată cu jacuzzi și cascadă. În interior, texturile moi și mătăsuri bogate, pardoselile din travertin și candelabrele din cristal, toate mixate într-o paletă de tonuri gri, creează o ambianță luminoasă. Situat lângă „Drumul Pelerinilor”, interiorul aduce un omagiu Cavalerilor Templieri care au protejat pelerinii medievali, primii oaspeți ai acestui loc.

Suite Casa dei fiori bianchi

Dina Ferri

Acest apartament (cu o suprafață de 71.30 mp) împrumută numele renumitului “poet al păstorilor” Dina Ferri (1908-1930) ale cărui versuri evocă spiritul și atmosfera împrejurimilor domeniului. Un adevărat cocon amenajat în nuanțe blânde ce scufundă oaspetele în peisajul Toscanei, grație scenei pastorale pictate pe pereții interiori dar și grădinilor private care înconjoară apartamentul în intimitate absolută.

Suite Dina Ferri

La Casa dell’Unicorno

Suite La Casa dell’Unicorno

Numele îi aduce un omagiu romanului lui T. Hardie, „House of the Wind”, unde Borgo este inima povestii și dă sens atmosferei mistice a acestui apartament izolat, perfect pentru cei care doresc să dispară într-o oază luxoasă și somptuoasă. Catifele, țesături prețioase și elegante candelabre din cristal duc oaspeții într-o stare de relaxare totala.

Suite La Casa dell’Unicorno

Dea Feronia

Suite Dea Feronia
Suite Dea Feronia

Nuanțele cerului, pământului și tonurile florilor din grădini sunt mixate în amenajarea acestui vast apartamnet (61 m2) ce a fost botezat după zeița fertilității etrusce Dea Feronia, aleasă ca zeitate protectoare a domeniului Borgo Santo Pietro. Drapaje ample din mătase și șemineul din piatră reflectă lumina și strălucirea acestui apartament feminin, înconjurat de grădini luxuriante. Terasa privată este dotată cu șezlonguri și un șemineul în aer liber.

L’Ulivo

 

Ulivo Garden Suite

Lux relaxat, spațiu și lumină se contopesc pentru a oferi o atmosferă liniștită. Verdele pastelat reflectă măslinii, făcând legătura între interior și exterior.

Il Vecchio Forno

Vecchio Forno Suite

Amenajat pe locul unde acum acum 800 de ani se afla cuptorul de pâine (de unde își ia numele „Il Vecchio Forno”), acest apartament cu o superbă terasă privată, conservă bârnele și dalele din piatră originale, în iar vechiul cuptor este acum un superb șemineu.

Restaurant MeoModo

Restaurantul MeoModo (cu o stea Michelin, primită în decembrie 2015) este condus de bucătarul-șef Andrea Mattei ce lucrează în colaborare cu fermierii și grădinarii domeniului pentru a-și aproviziona bucătăria doar cu produse proaspete, desigur, bio.

Wellness

Borgo Spa este un sanctuar unde sesiunile sunt personalizate pentru fiecare oaspete și variază de la terapii holistice antice, cum ar fi masajul cu pietre calde, reflexologia sau terapia meditativă ayurvedică Shirodhara, până la masajele cu scrub-uri corporale revigorante, ritualuri organice de îngrijire a pielii sau tratamentele clasice de înfrumusețare.

Piscina

Piscina infinity, cu apă dulce, pare să se reverse în splendida imagine a văii Serena. Prin materialele alese pentru construcția ei – nisip de siliciu și cristale de cuarț – piscina invocă strălucirea coastei litoralului aflat la doar 40 de km de Borgo Santo Pietro.

Activități

Oaspeții sunt invitați să se scufunde în experiența “Borgo” cu activități interne, inclusiv sesiuni de degustare de vinuri, lecții de artă cu artistul rezident, sesiuni de aranjare a florilor prezentate de un florist in-house, excursii la fermă și nopți de cinema cu tematică italiană, organizate sub cerul înstelat. Dincolo de granițele hotelului, se organizează activități variind de la vânătoare de trufe, condusă de un vânător de trufe profesionist, excursii cu scutere Vespa și excursii cu degustări de vinuri Bolgheri, la plimbări cu elicopterul de-a lungul țărmului Toscanei.

Mai multe detalii + rezervări pe www.borgosantopietro.com

Foto © Borgo Santo Pietro

© Andrea Jones/Garden Exposures Photo Library