SCORPIOS Mykonos

SLOWED SIMPLICITY
Pe vârful sudic al insulei Mykonos (la o plimbare scurtă și pitorească de la hotelul „San Giorgio Mykonos”, despre care puteți afla mai multe aici), o veche casă din piatră a fost transformată într-o agoră modernă, “o destinație unică pentru spirite libere”.

„Scorpios” este un beach bar/restaurant, ce cuprinde o plajă, un restaurant, un spațiu destinat evenimentelor live și câteva terase care se varsă în linia de coastă cicladică.

“Mi-a plăcut această idee de a re-imagina agora greacă – un loc unde gândul este cultivat și sufletul hrănit cu împrejurimi sublime, mâncare proaspătă și programare culturale inspirate”, declară Claus Sendlinger, fondator și CEO al Design Hotels ™

Deși este unul dintre cele mai exclusiviste cluburi de plajă din lume și adesea menționat în diverse recenzii de specialitate, „Scorpios” nu are nicio legătură cu luxul extravagant – materiale naturale, forme și suprafețe imperfecte, arhitectura vernaculară, obiecte artizanale găsite în gospodăriile și fermele locale, arta naivă, culori subtile… Nimic izbitor sau ostentativ. Simplitatea este sofisticarea absolută aici!

„Scorpios” susține o comunitate creativă diversă, de la artiști vizuali, la DJ renumiți sau muzicieni experimentali. Ritualurile zilnice, organizate la apus, sunt adevărate călătorii sonice care hrănesc și celebrează viața, iar fiecare zi a săptămânii este adaptată unui ritm diferit. Rezidenții Scorpios alături de o selecție a celor mai hot DJ din lume îmbină armonios sunetele electronice și analogice, o adevărată alchimie muzicală care a fost distilată în timp la Burning Man, în underground-ul Berlinului, sau pe țărmurile mistice din Tulum și care completează acum aceste ritualuri, experiențe originale care vor rămâne vii mult timp după ce vacanță s-a terminat.

“Ne-am dorit ca esența hotelului San Giorgio Mykonos și a Scorpios să reflecte însăși evoluția noului Mykonos. Există o mișcare globală care are loc aici – insula crește, la fel și gusturile acelora care petrec timpul aici “, declară Thomas Heyne.

Ambele locații (“Scorpios” și “San Giorgio Hotel”) sunt create într-un concept de design armonios, lejer, realizat de designerul interior Annabell Kutucu și directorul creativ „Lambs and Lions”, Michael Schickinger. Împreună cu arhitecții Dimitris și Konstantinos Karampatakis de la „K-studio”, ei au dezvoltat un proiect de design holistic pentru „Scorpios”, punând accentul pe materiale naturale, pe celebrarea măiestriei artizanilor dar și pe interacțiune și pe magia conectării cu un loc străin, dar familiar.

În ritmul hiper-accelerat de astăzi, nevoia de încetinire și de restabilire a echilibrului are o relevanță nouă, iar proiectul de amenajare este o invitație la relaxare și deconectare, un mix perfect de farmec rural și eleganță subtilă, de minimalism și obiecte artizanale cu texturi bogate. Nimic nu este arogant, ci doar „onest”.

Restaurantul rustic-chic, condus de Chef Alexis Zopas după filozofia „fresh to table”, se concentrează pe ingrediente proaspete locale, reflectând convingerea că „suntem ceea ce mâncăm”.

Proprietatea este situată la 5 km de centrul orașului Mykonos și la 3,5 km de aeroport. Plaja este deschisă în perioada mai-octombrie.

Courtesy of www.scorpiosmykonos.com