HOMI Special Edition

Amestecuri, reveniri, inovații și descoperiri – HOMI Special Edition, târgul de mobilier și accesorii pentru locuința contemporană, desfășurat în perioada 11-14 martie la fieramilano, s-a încheiat într-o notă pozitivă, găzduind 352 de firme, 40% dintre ele venind din 27 de țări diferite.

Culori, sugestii, trenduri, cele mai recente produse destinate decorării casei prezentate la ediția din Milano a târgului HOMI incită imaginația asemeni unui experiment magic. O casă vie, primitoare și confortabilă pare scopul final, locul unde ultimele tendințe și stiluri sunt destinate să devină parte din viața de zi cu zi.

În ceea ce privește tendințele pentru 2022, direcțiile creative au fost dictate de imaginație, măiestrie artizanală, „Made-in” și culoare – de la tonuri strălucitoare, vesele, ce evocă vibrațiile verii, până la nuanțe inspirate din natură, caracterizate de sobrietatea cromatică a pământului.

Trenduri hibride își fac loc în amenajarea casei și permit o mai mare libertate în alegerea și asocierea diferitelor elemente, materiale, culori și linii. Acum „acasă” pare că a fost redescoperit ca un loc de refugiu, o lume colorată și luminoasă.

Exemple demne de remarcat în acest sens sunt colecțiile de ustensile de bucătărie concepute de Raffaello Galiotto pentru Blimplus, vasele de gătit în culori pastelate de la Cookut care combină ingenios oțelul și lemnul, accesoriile de birou de la Toscana Carte Pregiate și cele mai noi produse textile și lenjerie pentru casă în culori neutre prezentate de Chez-Moi.

Culoarea și ceramica au fost o altă temă comună a expoziției: de la reinterpretări realizate de Rebith, la produse create de artizanii portughezi de la Casafina și manufacturierii MV% Ceramics Design, pentru a numi doar câteva.

Designul versatil și funcționalitatea au fost scoase la rampă de brandul german Remember care a prezentat scaune, taburete și alte obiecte multicolore, în timp ce Mojito Design a oferit seturi de masă pentru interior și exterior în culori neon realizate din materiale complet sustenabile.

Inspirate din tradiție, atât în ceea ce privește alegerea materialelor naturale, precum și în ceea ce privește utilizarea tonurilor neutre, decorațiunile manufacturate au fost in prim-plan.

Dezvoltarea durabilă nu este doar o simplă tendință trecătoare, este un stil de viață. Producție locală, eco-design, materiale reciclabile, optimizarea resurselor sau comunicare eco sunt câteva teme ce trasează o altă direcție creativă importantă. Accentul pus pe durabilitate este mai clar ca niciodată, cu utilizări interesante ale materialelor reciclate, fără a pierde din vedere idei inteligente, cum ar fi AiT Smart Products – un proiect al lui Maurizio Orrico.

Produsele Ecosistema demonstrează, de asemenea, accentul pe calitate și pe utilizarea materialelor reciclabile, prin colecția de oale și tigăi din aliaj de oțel care garantează economisirea energiei, sau prin lămpile complet biodegradabile.

Conștientizarea profundă a conceptului durabilității este revelată în prima ediție a ”Ki-Life Sustainable Award 2022”. Noul premiu creat și promovat de Kiki Lab, în colaborare cu HOMI Fiera Milano, a fost prezentat într-un spațiu generos din interiorul Pavilionului 9 rezervat companiilor care au dezvoltat produse sau proiecte în perspectiva dezvoltării durabile, respectului față de mediu și responsabilității sociale.

S-au obținut rezultate excelente „atât în ceea ce privește numărul de aplicații primite, cât și a calității proiectelor, în mare parte din Italia, dar și din alte țări, inclusiv Spania, Germania și Finlanda”, după cum a subliniat Fabrizio Valențe, fondator și manager al Kiki Lab, care i-a premiat pe câștigători: Jute&Co în secțiunea ”Environment”, Elena Scarlata în ”Local Area”, Frolla pentru ”Social” și Grestel – Costă Nova pentru ”All-round Sustainability”.

Pe lângă varietatea de produse prezentate aici, a existat un program încărcat de evenimente, discuții aprofundate, ateliere și conferințe axate pe principalele teme de interes pentru comunitatea HOMI. Organizate în colaborare cu instituții și experți din industrie, temele și perspectivele abordate au primit feedback excelent, asigurând nu numai valoare adăugată evenimentului, ci și o oportunitate excelentă de discuție între vizitatori și profesioniști.

Următoarea ediție a târgului Homi se va desfășura la fieramilano (Rho), în perioada 16 -19 septembrie 2022.

Mai multe informații pe www.homimilano.com